Cine suntem

    Logo cu titulatura - Copie (2) Biblioteca Târgu Frumos a luat ființă în anul 1924, funcționând în cadrul cercului cultural „Lumina”, cu sediul în str. Sf. Nicolae nr.12 Târgu Frumos. Numără 1800 de volume literare și științifice. În incinta sa se desfășurau pe lângă activități specifice de împrumut carte, șezători literare, serbări, conferințe organizate de elevii și profesorii din oraș. Biblioteca este organizată ca instituție de sine stătătoare începând cu anul 1968, când Târgu Frumos este declarat oraș. Pentru mulți ani are locația în cadrul Casei de cultură a orașului.
În prezent, Biblioteca „Universul cunoașterii” Târgu Frumos este un adevărat centru cultural multifuncțional, deține un număr de 35784 de documente și se bucură de un interes deosebit în rândul comunității. Are 5 săli funcționale: Sală de împrumut copii și adulți, Sala de lectură, Sală Internet și 2 Săli pentru depozitarea documentelor. Pe lângă serviciile tradiționale pe care le oferă o bibliotecă publică, venim în întâmpinarea tuturor nevoilor comunității. Asigurăm consiliere și cursuri IT, consiliere juridică, informare privind locurile de muncă, privind serviciile guvernamentale, ale administrației publice locale și ale băncilor din oraș. Promovăm prin diverse acțiuni și evenimente valorile locale – meșteșugurile, tradițiile și istoricul zonei. Pe baza contractelor de colaborare cu școlile, grădinițele, bisericile, firmele și Poliția din oraș, organizăm evenimente culturale, educative, de divertisment dar şi de voluntariat.
Începând cu anul 2006 am înființat o secție specială pentru persoanele cu deficiențe de vedere, dat fiind că în orașul nostru se află Liceul Moldova cu clasele I-XII pentru elevi cu deficiențe de vedere. S-au achiziționat cărți în format Daisy, precum și aparatură Daisy, care au eliminat orice barieră spre cunoaștere pentru această categorie de cititori. În cadrul Bibliotecii „Universul cunoașterii” Târgu Frumos există, cu caracter permanent, Cercul micilor șahiști și Cercul Răbdarea și creativitatea mâinilor.
Pe 23 aprilie 2009, de Ziua Mondială a cărții și a drepturilor de autor și Ziua Bibliotecarului din România, este lansat programul național Biblionet – lumea în biblioteca mea, finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates. Biblioteca noastră face parte din prima serie de biblioteci publice beneficiare ale acestui program. Astfel, pe 12 februarie 2010 ia ființă Centrul Public de Internet cu acces gratuit. Începând cu vara anului 2010 preluăm și Centrul PAPI – (Punct de Acces Public la Informație), proiect derulat prin grija Primăriei orașului Tg. Frumos. Anul 2010 reprezintă o încununare a eforturilor noastre în ceea ce privește informatizarea Bibliotecii, reușind să înființăm un Centru Internet care răspunde solicitărilor de orice fel, din orice domeniu, din orice activitate.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Cafea cu taifas

Blog de carti

Cititorul de Cărți

Nu judeca o carte după copertă, citește-o!

Miscell@nea

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

Bookish Style

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

SemneBune

revistă dependentă de cititori deștepți

Recenzii filme si carti

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

Bookaholic

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

Bookuria

cu bookurie despre noutati editoriale si culturale

BlogdeCarti.Ro

Un blog cu si despre carti

BookMag

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

bookblog.ro

Just another WordPress.com site

%d blogeri au apreciat asta: