Premiul "Biblioteca anului 2011"

     

Vineri, 20 aprilie 2012, cu prilejul Zilei Mondiale a Cărţii şi a Dreptului de autor, şi a zilei Bibliotecarului din Romania, Consiliul Judeţean Iaşi a acordat premiile pentru bibliotecarii anului 2011. La secţiunea „Cea mai bună bibliotecă”, premiul a revenit instituţiei noastre. Cel mai bun bibliotecar al anului a fost desemnată d-na Aurora Dvoracic, de la Biblioteca „Gh. Asachi” Iaşi, iar premiul pentru întreaga activitate i-a revenit d-nei Elena Leonte, fost director al Bibliotecii judeţene. Câştigătorii au primit câte un premiu de 1000 de lei şi o diplomă de excelenţă.

          Evenimentul a avut loc la Muzeul Unirii din Iaşi. Au participat reprezentanţi ai Consiliului judeţean Iaşi, cercetători, bibliotecari, oameni de cultură, lideri politici, cadre didactice.
          Prima ediţie a premierii bibliotecarilor şi bibliotecilor publice din judeţul Iaşi a avut loc anul trecut. Acest proiect a fost posibil datorită iniţiativei şi susţinerii d-nei consilier judeţean Magdalena Lupu, membră a Comisiei pentru învăţământ, cercetare ştiinţifică, cultură, culte, tineret, sport şi turism. La propunerea domniei sale, Consiliul Judeţean Iaşi a adoptat Hotărârea nr. 133/29.04.2011, prin care, în fiecare an, va fi recunoscută şi premiată activitatea celor mai buni bibliotecari şi a celor mai bune biblioteci. Această iniţiativă lăudabilă, productivă, cu rezultate ce se vor dovedi în timp, este menită să evidenţieze, să răsplătească şi să încurajeze dezvoltarea bibliotecilor publice ieşene.
         Anul 2011 a fost unul dintre cei mai productivi pentru Biblioteca ”Universul cunoașterii” Târgu Frumos. Am derulat cu succes proiectul „Şahul pentru copii”, reuşind înfiinţarea la sediul propriu al unui cerc al micilor şahişti, unde în fiecare sâmbătă sunt instruiţi un număr de 20 de elevi de la şcolile din oraş. Tot în acest an am încheiat cele mai multe parteneriate, cele mai fructuoase fiind activităţile în colaborare cu Şcoala „Moldova” pentru deficienţi de vedere şi cele cu Grupul Şcolar „Trinitas”, scopul fiind acela de a integra elevii cu dizabilităţi în viaţa culturală a comunităţii şi mai mult decât atât de a scoate în evidenţă capacităţile intelectuale dar şi manuale ale acestor copii. De asemenea, proiectul „Cărţile prind viaţă”, prin care am reuşit colectarea de cărţi pentru copiii care nu au biblioteci în localităţile lor, ne-a propulsat în câştigarea acestui premiu. Nu în ultimul rând, am fost remarcaţi pentru implicarea susţinută în activitatea comunităţii şi în promovarea valorilor culturale şi spirituale ale oraşului Târgu Frumos. Activitatea noastră a avut întotdeauna sprijinul administraţiei publice locale, împreună practic reuşind finalizarea acestor proiecte.
          Premiul de cea mai bună bibliotecă a anului 2011 este o distincţie care ne onorează, ne recunoaşte munca şi eforturile depuse, scoate în evidenţă rolul bibliotecii şi al bibliotecarului, dar ne şi motivează pe mai departe.

Anunțuri

Un comentariu

  1. FELICITARI!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cafea cu taifas

Blog de carti

Cititorul de Cărți

Nu judeca o carte după copertă, citește-o!

Miscell@nea

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

Bookish Style

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

SemneBune

revistă dependentă de cititori deștepți

Recenzii filme si carti

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

Bookaholic

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

Bookuria

cu bookurie despre noutati editoriale si culturale

BlogdeCarti.Ro

Un blog cu si despre carti

BookMag

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

bookblog.ro

Just another WordPress.com site

%d blogeri au apreciat asta: