Proiectul COMENIUS la Şcoala “Garabet Ibraileanu”

Vizita la Primaria orasului

Şcoala “Garabet Ibraileanu” din oraşul Târgu Frumos este implicată in proiectul educaţional internaţional Comenius cu finanţare de la Comisia Europeană, cu tema “Celtic roots, Roman roots throughout Europe: meeting the first Europeans” (Radacini celtice, radacini romane in Europa: Sa cunoastem primii europeni), in parteneriat cu şcoli din 6 ţări: Italia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, Turcia si Spania.

Programul a debutat la sfarşitul lunii septembrie 2010 sub gazduirea partenerului german, unde profesorii Claudiu Popa, Bianca Baciu si Florina Pricop au participat la o vizita de lucru.
Şcoala “Garabet Ibraileanu” din oraşul Târgu Frumos este implicată in proiectul educaţional internaţional Comenius cu finanţare de la Comisia Europeană, cu tema “Celtic roots, Roman roots throughout Europe: meeting the first Europeans” (Radacini celtice, radacini romane in Europa: Sa cunoastem primii europeni), in parteneriat cu şcoli din 6 ţări: Italia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, Turcia si Spania 

Vizita la BibliotecaProgramul a debutat la sfarşitul lunii septembrie 2010 sub gazduirea partenerului german, unde profesorii Claudiu Popa, Bianca Baciu si Florina Pricop au participat la o vizita de lucru. 
În perioada 29 martie – 2 aprilie 2011, gazda activităţilor ce se desfaşoară in cadrul proiectului a fost Şcoala G. Ibrăileanu. Partenerii de proiect prezenţi la Tg. Frumos au fost 18 profesori si 6 elevi din Italia, Spania, Ungaria, Germania, Turcia, Irlanda de Nord si Ţara Galilor. 
În cadrul activităţilor ce s-au desfăşurat, coordonatorii noştrii de proiect, profesorii Baciu Bianca , Claudiu Popa, au familiarizat oaspetii cu imprejurimile, tradiţiile si obiceiurile zonei Tg. Frumos, au facut vizite de lucru la Muzeul Cucuteni, Primaria oraşului, Biblioteca oraşenească si Centrul PAPI, precum si in principalele aşezări cu incarcatură istorică din Moldova. Joi, 24 martie partenerii proiectului au venit în vizită la Primăria oraşului Târgu Frumos şi la Biblioteca orăşenească. La Primăria oraşului au fost întâmpinaţi de Primarul oraşului, jr. Gh. Tataru care a subliniat în cuvântul său importanţa educaţiei şi a învăţământului în societatea noastră. La eveniment au fost prezenţi şi angajaţi ai Primăriei şi cadre didactice. Astfel, s-au facut schimb de impresii , experiente , idei ,s-au oferit pliante, carti, albume si de o parte si de alta , fiecare promovand locurile si oamenii de unde vin. În cadrul vizitei la Biblioteca orăşenească şi Centrul Papi, oaspeţii au fost introduşi în atmosfera cărţilor, a lecturii, dar şi a internetului, o parte dintre ei consultându-şi în cadrul Centrului adresa electronică. Cu acest prilej Biblioteca şi Centrul Papi a realizat un CD al oraşului cu o prezentare foto şi video, precum şi cu informaţii documentare, dar şi pliante cu scurte informaţii despre oraş

Vizita la Biblioteca

. Reprezentanţii ţărilor participante au mulţumit pentru primirea făcută, au fost incantaţi de atenţia cu care a fost imbrăţişat acest proiect şi de implicarea autorităţilor locale. Şcoala Garabet Ibrăileanu din Târgu Frumos a reuşit prin participarea la acest proiect să se facă cunoscută şi peste hotare, promovând imaginea oraşului şi a comunităţii noastre. 


Felicitări tuturor!!!
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cafea cu taifas

Blog de carti

Cititorul de Cărți

Nu judeca o carte după copertă, citește-o!

Miscell@nea

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

Bookish Style

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

SemneBune

revistă dependentă de cititori deștepți

Recenzii filme si carti

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

Bookaholic

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

Bookuria

cu bookurie despre noutati editoriale si culturale

BlogdeCarti.Ro

Un blog cu si despre carti

BookMag

Biblioteca Orașului Târgu Frumos „Universul Cunoașterii”

bookblog.ro

Just another WordPress.com site

%d blogeri au apreciat asta: